Powered by HuraTips.Com

0

Your Cart is Empty

Mine favoritttyper fluefiske av David Southall

juni 29, 2021 5 min read

Blogg av Dave Southall

Da jeg var barn på begynnelsen av 1960-tallet handlet det bare om å fange fisk, hvilken som helst fisk, med hvilken som helst passende metode med stang og snøre. Størrelsen hadde ingen betydning; et halvt pund rudd eller crucian karpe var et monster. Da var størrelsen viktig i tenårene; Jeg ble en prøvejeger. Enhver karpe eller gjedde under 10 pund var ikke verdt å fange, og ørret var kun for grov fisk i nærsesongen. Det var først i slutten av tenårene jeg begynte med fluefiske, men så tidlig i 20-årene ble jeg forført bort fra fisket av fjell- og isklatring.

Etter 20 års pause fra fiske førte en terrengsykkelskade til at jeg kom tilbake til fiske i 1998, først for chub med agn, men like etter med flua etter ørret og harr, takket være min gode venn Steve som inviterte meg til å bli med ham på et lite stillevannsørretfiske og introduserte meg deretter for fisket på Yorkshires River Derwent. Nok en gang startet det med ønsket om å bare fange fisk, deretter ønsket om å fange gode mengder fisk som et mål på mine økende ferdigheter.

Nå, over 20 år senere og med mange tusen ørret, harr og røye, pluss en rekke grove fisk fanget på flueredskaper, har jeg myknet opp og hva jeg vil ha ut av fluefisket mitt har endret seg betydelig. Selv om jeg fortsatt nyter dagene når jeg fanger en god del fisk og jeg får et skikkelig kick av å fange en virkelig stor fisk for arten eller vannet, er det så mye mer jeg vil ha ut av fisket mitt enn å bare fange fisk. Så hva vil jeg?

  • Jeg vil ha interessant, utfordrende fiske. Dette kan innebære vanskelig kasting i sterkt gjengrodde bekker, krevende kaste- og linekontroll i turbulente bekker i lommer eller behovet for nesten perfekt presentasjon av passende fluer til velutdannede eller fisker som er opptatt av å spise en spesifikk matvare som Agapetus sedge pupae, bittesmå midges eller bladlus.
  • Jeg vil fiske i selskap med likesinnede følgesvenner som jeg kan utveksle erfaringer med. Selv om det kan være en viss grad av konkurranseevne, er det ikke "seriøst" og jeg får stor glede når jeg har vært i stand til å hjelpe en venn med å oppnå suksess. Jeg liker virkelig Wild Trout Trust & Salmon & Trout Conservation Auction Days når jeg veileder vellykkede budgivere for dagen, selv om jeg sjelden får en sjanse til å fiske på slike dager.
  • Jeg ønsker å kunne ta meg fri for å observere og om mulig fotografere det ville livet, robinen som spiser ørretegg igjen når oteren har spist en regnbueørret på det lokale stillevannet mitt eller oteren som dykker etter kreps og oksehoder i mitt lokale nord Yorks Moors bekker. Tid til å nyte naturen er også viktig. Jeg har aldri blitt tiltrukket av konkurransescenen fordi den krever en for tett fokusert tilnærming.
  • En annen grunn til at jeg aldri har ønsket å fiske i konkurranser er at jeg ønsker å fiske på de måtene jeg liker. Selv om jeg ikke har noen innvendinger mot at andre bruker noen lovlige metoder, er det ikke for meg Blob under a Bung eller tre tunge nymfer på en Euro-nymphing rigg, selv om jeg som en siste utvei vil Euro-nymph. Jeg elsker de visuelle aspektene ved tørrfluefiske og synnymfe. Jeg elsker også finessen med å fiske lette linjer og relativt små fluer. Som et resultat av dette appellerer ikke fluefiske etter gjedde eller å fiske streamers etter stor ørret, selv om jeg av og til bruker streamers, spesielt når jeg finner at ørreten er opptatt av å spise på gytende ørekyt. Ved å fiske hovedsakelig med tørrflue vet jeg at det er tider når jeg vil fange mye mindre fisk enn om jeg søkte med et Euro-nymph-oppsett, men det spiller ingen rolle. Imidlertid anser jeg en blank dag som en fiasko fra min side.
  • Jeg vil også utforske nye steder. Det er ingenting jeg liker mer enn å besøke nye vann hvor jeg må finne fisken og finne ut hvordan jeg skal fange dem. Jeg har nylig bortfalt mitt 20 år lange medlemskap i en lokal klubb fordi jeg kom til stadiet hvor jeg visste hver bit av de 10 milene med vann og fisket hadde blitt for forutsigbart.
  • Jeg vil også utforske mulighetens grenser når det kommer til presentasjonen av fluene mine. Å oppdage Tenkara vinteren 2010 var en åpenbaring, og jeg hadde flere år da jeg fisket med Tenkara-redskaper på et bredt spekter av vann med et bredt spekter av linjer fra foldet til jevn monofilament-kopolymer og fluorkarbon og i en rekke vekter og lengder. Jeg oppdaget hva som var mulig og hva som ikke var, fordelene og ulempene, slik at jeg nå bare fisker med Tenkara-utstyr på det komplekse vannet det ble designet for og hvor det er mye mer effektivt enn konvensjonelle vestlige fluefiskeoppsett. Dette er grunnen til at jeg virkelig har tatt i bruk noen av Toms Sunray-stenger og -liner som har gjort det mulig for meg å forbedre presentasjonen min betydelig, spesielt av de små fluene (størrelse 20 til 30) som jeg ofte bruker. Toms Jeremy Lucas linjer, spesielt 1 vekt & 0 vekt linjer, slo seg sammen med hans 10' 2 vekt Volition (nå erstattet av 10' 2 vekt Microlite) og 10'6" til 11' 6" 0 vekt ZERO stang, pluss en avsmalnende leder som er mye lengre enn Tom eller Jeremy anbefaler (vanligvis 12' til 14') har gitt meg mulighet til å virkelig strekke ut det mulige med hensyn til supersart presentasjon av tørrfluer og små nymfer. Jeg kan lettere dekke masete fisk gjentatte ganger til de tar fluen min uten å være redd for å skremme dem. I tillegg kan jeg presentere små fluer relativt dragfrie på veldig lette, smidige tippets uten frykt for å bli knekt av takket være disse stengenes tilgivende handlinger. Selv 10' 4 vekts Microlite-stangen vil komfortabelt kaste en 1 vektline og effektivt beskytte 7x tippet takket være designen, men den er ikke overbelastet med en lang lengde på 4 vektline når det er nødvendig.

Når Covid-19 er under en form for kontroll vil jeg bare være glad for å kunne reise til en av de små North Yorkshire Moors-bekkene og se villørreten vokse opp i selskap med en god venn. Forhåpentligvis får vi en fisk eller to på tørrflue, men det blir nok bare å være der.

Jeg vil ha tid til å se på oteren

Jeg vil fiske i selskap med gode venner

Jeg vil fange nydelig villfisk med lette liner (7' 6" Sunray Microlite stang og 1 vekt Jeremy Lucas line)

Euro Nymphing. Tackle, methods and flies.

Euro Nymphing. Tackle, methods and flies.

oktober 25, 2023 5 min read

     My favourite methods of fly fishing are dry-fly or sight-fished nymphs/bugs, but particularly during the winter, when fishing on spate rivers, the grayling are usually loath to rise to a dry fly and the water is too coloured, or the light too poor, to see the fish for sight-fishing. It is then that I resort to a range of nymphing techniques. Of which Euronymphing is my most used technique
Read More
Movement in your fly when fishing dry fly. Give it a twitch!

Movement in your fly when fishing dry fly. Give it a twitch!

juni 22, 2023 3 min read

Frank Sawyer and Oliver Kite showed nymph-fishers the value of the induced take when nymph-fishing and stillwater fly-fishers are aware of the importance of applying movement to lures. However, many of the dry fly anglers that I see appear to rarely apply movement to their surface offerings, believing that ‘dead drift’ is the most effective way of presenting surface flies. 
Read More
Carbon, Cane & Fibreglass Fly Rods. Let's talk about it.

Carbon, Cane & Fibreglass Fly Rods. Let's talk about it.

februar 15, 2023 5 min read

In the early 1960s when I first started fishing split cane was still the most popular rod-making material and fiber glass was just starting to become popular. However my first ever coarse fishing rod was made of ash butt & middle sections with a greenheart wood tip. My first fly rod, bought in the early 1960s, was a second hand 9’ cane rod built by E. Kerry of Lockton, a small village near Pickering.
Read More
My favourite flies for Grayling fishing in Winter

My favourite flies for Grayling fishing in Winter

desember 08, 2022 6 min read

 Presentation is another critical factor in achieving success & grayling are just as unpredictable with respect to this. Sometimes they want a fly ‘on the drop’ & often they will travel quite a distance to take a fly as it slowly sinks. So there are times that it doesn’t pay to fish a fast-sinking, heavily weighted fly.
Read More