Powered by HuraTips.Com

0

Your Cart is Empty

Fish Where you Live - Originalartikkel i Total Fly Fisher

august 25, 2016 12 min read

Tom Bell tar med seg en vill ørret på tørrflua

Kveld ved elven Lostock, Leyland.

Jeg har fisket noen flotte steder. Jeg har hektet størrelse 18 diskant mikrofluer for laks på Island. Jeg har svingt Sunrays over hvite flankerte Springers på Spey. Jeg har landet gigantiske sjøørreter i Patagonia, og jeg har spilt hardkamp harr i Østerrike. Jeg har fisket mesteparten av Storbritannia etter regnbuer, brune, blues, sjøørret, laks, harr og alt annet som jeg hadde lyst på. Nylig fikk jeg imidlertid feilen "fiske der du bor."

Det er et interessant konsept. Tving deg selv til kun å fokusere på fiske innenfor for eksempel en radius på 15 mil. OK, for noen kan det være umulig, men jeg regner med at det er minoriteten. Jeg bor i nærheten av Chorley i Lancashire. Innenfor mine 15 mil har jeg store elver, små elver, en elvemunning og mange innsjøer. Alle disse vannene inneholder vilt og sjøarter. La oss ikke glemme alle de grove artene som du også kan målrette mot med flua.

Jeg har tatt dette et skritt videre. Jeg har begrenset meg til en radius på 3 mil. Når det gjelder elve, som er det jeg fokuserer på, begrenser det meg til elven Yarrow og elven Lostock . Lostock er en sideelv til Yarrow. Yarrow er en sideelv til elven Douglas , som er en sideelv til elven Ribble . Jeg kunne nå inn i Douglas, og det kommer jeg nok til på et tidspunkt, men foreløpig har jeg faktisk for mye å fiske. Den uttalelsen står i sterk kontrast til min tankegang de siste 5 årene. «Jeg må reise for å nyte fisket» tenkte jeg. "Det er ingen bra fiskerunde her." Ikke slik, ser det ut til.

River Yarrow i Lancashire fluefiske etter ørret

River Yarrow Lancashire.

To ganger om dagen kjørte jeg over broen i Croston for å se ned på Yarrow og lurte på om det var noen fisk der inne. Jeg har lurt på dette i nesten 15 år! Jeg stoppet og så bort for å få øye på en stim med digre kull, satt der, som de gjør. Selv dette var ikke nok til å overbevise meg. "Hvem vil ha chub?" Jeg bestilte fortsatt dyre turer til mer kjente farvann.

Inntil en dag i fjor. Jeg kastet en Sage TXL-F 000 vekt på 7'9” stang foret med en Sunray World Championship Nymph line i støvelen og tok en slank boks med CdC-tørrer. «Jeg tar en tur» tenkte jeg.

Agnfiske videre etter ørret på River yarrow

Nye venner på River Yarrow.

OK, så umiddelbart støter du på spørsmål om hvem som kontrollerer vannet. Jeg visste hvem som løp strekningen nedenfor der jeg skulle tilbake. Jeg visste også at oppstrøms en annen klubb hadde en strekk. Hvert forsøk på å finne ut hvem som kontrollerte vannet, jeg ønsket å se på, tegnet et blankt. Så jeg bare gikk. Jeg gikk ned en offentlig gangsti og kom snart til banken. Jeg trodde ikke mine egne øyne. Skjult, i full camo, var en mann som snurret. Ja! Spinning med en 6' stang.

Denne mannen har et navn, Sean. Det viser seg at Sean ikke er noen vanlig spinner. Sean forvandler spinning i vann som ikke er mer enn 18 tommer dypt, på kryss og tvers med overhengende og nedsenkede grener, til en kunstform. Hans 'spinnere' er også en kunstform. Laget av egne hender med små, enkle kroker uten mothak. Sean kan skyve disse små skinnende lokkene inn i hvilken som helst lomme han liker, enten av skuldrene, under eller over tuppen av den spesielle lille lokkestangen hans. Hvis lokkefiskere hadde instruktører, ville han vært en mester. Han vil hate at jeg sier dette.

Det er også veldig veldig effektivt, å kaste disse små lokkene oppstrøms og dra dem tilbake. Ganske snart hadde Sean bekreftet at det var vill ørret tilstede i Yarrow og ganske mange også.

Størrelsen er relativ. Advarsel! Dype tanker.

Å finne ørret på dørstokken min vakte blandede følelser. «Flott, jeg har et sted nær hjemmet å fluefiske etter vill ørret. Jammen. De er små.' Vanligvis 4"-8". Men er de små? Da vi fisket som barn var disse fiskene monstre. Vi ble bare større. Jeg har brukt livet mitt på å jage større fisk i forhold til hvor mye jeg har vokst og i forhold til hvor stor den siste fisken var. Hvis vi stopper dette hamsterhjulet som ikke har noen positiv slutt. Hvis vi vokser som mennesker, som setter pris på perspektivet som naturen gir oss, begynner vi å nyte mer. Vi setter pris på de enklere tingene i livet. Vårt perspektiv på hvor vi bor utvides, egoet vårt trekker seg tilbake og størrelsen på fisken blir irrelevant. Det er fisket som er viktig. Hei, hør her, det er fortsatt et merkelig beist som overrasker oss, og det er veldig gøy, men vi går ikke for det. Vi går av alle grunnene til at vi først dro. Å fiske. Ofte med venner.

For meg handler fiske om å være utenfor allfarvei. Ja, Patagonia er veldig langt unna, men er det utenfor allfarvei? Er Island så ufisket som jeg først trodde? Det er ingen nedsenkede trær på Spey. Det hele er ganske veloppdragen. Jeg kan gå dypere. Hadde vi transport til fjerntliggende land da vi var barn? Jeg tror det er noe veldig følelsesladet med å fiske i nærheten av der du bor. Nær nok til å være hjemme for te. Det er en flott scene i «Big» med Tom Hanks der de to barndomsvennene går hjem syngende etter å ha spilt hele dagen. Husk at? Du ville gå ut, leke hele dagen og komme deg tilbake fra hvor du enn befant deg når det var tetid. Du var på eventyr, men du var også nær nok hjemme. Sånn har jeg det når jeg fisker i nærheten av hjemmet. Jeg føler meg som en gutt igjen. Jeg liker det. Jeg har ingen forventninger. Jeg har ikke brukt penger og jeg har ikke brukt opp verdifull familietid. Jeg har bokstavelig talt ingenting å tape. Det er ofte spontant og ofte under de beste forhold. Alle de beste festene er ikke planlagt?

Unødvendig å si at Sean og jeg ble venner, og vi begynte å dele informasjon om hvem som kontrollerte hvilke vannbiter og hvilket vann som var best. Det var slik jeg fant ut om Lostock. Vår første tur til Lostock var en jeg aldri vil glemme. På disse små bekkene kan du ikke trekke en fisk opp til tørk. De må stige allerede. Sean fanger mye fisk til forskjellige typer sluk, men å plukke dem av med tørker er mye mer vurdert. Så, Sean og jeg utviklet en måte å hoppe over hverandres bassenger, fiske oppstrøms mens vi går. Det opprettholder det sosiale aspektet ved fisket og gir passende vannbiter til den respektive sportsfiskeren. Ingenting stiger, plugg vekk. Den minste antydning til en stigning, gå til side Sean, det er tørketid. Det er en god måte å fiske på.

Tim Burton trær.

I natt kom Sean og jeg rundt en sving for å finne en fisk som nipper til noe fra overflaten, rett ved siden av en nedsenket gren. Dette er typisk terreng for disse små bekkeørretene. Jo mer sammenfiltret vannet er, jo mer fisk finner du. Og slik var det, bare én fisk steg opp. I henhold til de uskrevne reglene var dette min fisk og Sean gikk ut av veien. Jeg kroket fisken, og vi ble begge forbløffet over størrelsen på den. Vi var begge enige om at en vill ørret på 2 pund hadde grepet tuppen min i størrelse 19 og kretset rundt en liten elv som så ut som den var designet av Tim Burton. Størrelsen på fisken i forhold til bekken overrasket meg fullstendig og kampen var proporsjonalt som å kjempe mot en tarpon i jungelen. Unødvendig å si at ørreten vant. Det samarbeidet med et Tim Burton-aktig nedsenket tre, og det var det. Det var øyeblikket kronen falt. Jeg trenger ikke reise til land langt unna. Jeg må sette pris på det jeg har.

Kveldslys på en villørretelv

Neste økt, River Yarrow igjen , bestemte Sean og jeg oss for å fiske en strekning som så mer egnet ut for flua, under M6! Vi var ivrige etter å konvertere Sean og tok en fluestang av glassfiber og et kamera. Å dele stang er en annen ting jeg liker å gjøre når jeg fisker nå for tiden. Jeg gjorde det først på Island, og det tok turen for å være ærlig. Det er sosialt. Det skaper en teammentalitet og det betyr at vennen din er der for å dele dramaet. Å fange fisk, miste fisk, falle i, knipse stenger, alt det som skjer som en konsekvens av fiske. Det betyr også at den andre personen kan ta bilder hvis du liker det. Jeg har oppfunnet et lite sub urban fiskespill. "Få bildene dine til å se ut som internasjonale farvann og overrask sosiale medier med deres virkelige plassering." Det er overraskende hvor fotogene disse små urbane bekkene kan være i riktig lys. Sett inn interessant utstyr og den lille urbane stream-fotograferingen kan se veldig kul ut.

Nymfefiske etter vill ørret

River Yarrow i kveldslys. En på en nymfe.

Hva med takling?

Som involvert i utstyrsindustrien går trenden sterkt mot lettere utstyr. Det er den største bevegelsen innen fluefiske på 30 år. Min egen personlige mening? Trenden for lettere linjer, mykere stenger og villere fisk er mer virkningsfull enn noen fremskritt vi nylig har sett innen karbonfiber. Faktisk er trenden for stokk, glass og til og med lin.

Jeg har nettopp tilbrakt en uke med en stor produsent på å designe en rekke karbonstenger. Vitsen var at tilbakemeldingene mine alltid var "mykere, mykere i midtseksjonen." Visst, raske karbonstenger har sin plass, men ofte blir deres plass misforstått. Her er spillejobben for villørret; jo lettere tippet vi kan bruke, jo mer naturlig vil fluene våre oppføre seg, jo mer sannsynlig er det at de blir tatt. La oss følge den tippet bakover. Linjen den er festet til må også være tynn, ellers vil balansen mellom tippet og linen bli påvirket. Så vi trenger en veldig tynn fluesnøre for våre veldig tynne tippets. Gå inn på scenen til venstre, Sunray mikrotynne fluesiner. Der er pluggen.

Fordelen med en tynn fluesnøre er en hel avhandling for seg selv, og dette er ikke stedet. Stangen må være myk nok til å ikke knekke tippet eller trekke kroken ut av fiskens munn. Det siste punktet er det viktigste. Styrken til 0,10 mm Stroft for eksempel er overraskende når du har riktig stang festet til den. I denne artikkelen lånte jeg en Epic glassstang av vennen Chris Aldred. Det er en 8' #4. Normalt må jeg bruke en #2 eller #3 karbonstang, men glassets tilgivende natur beskytter tippet. Ideelt sett ville jeg brukt en 7' #1 myk stang, enten i stokk, glass eller karbon; selv lin.

Episk glassfiber

Glassfiber. Beskytt kroken din.

Poenget er at det må være mykt nok til å beskytte krokfester, men raskt nok i tuppen til å lage tette løkker. Du må holde 30' line unna vannet i et sidekast for å gli under grener noen ganger tommer unna vannet. Den italienske stilen med underforingsstenger og støping er også noe å vurdere for denne supernøyaktige støpestilen. Ikke min greie, men der, og der av en grunn.

Hvis du fortsatt lurer på hvem som lager linstenger, er Gary Loomis Edge selskapet som prøver dette nye materialet. Når det gjelder moderne, intelligente stokkstenger, er Rawson og Perrin i Storbritannia det beste selskapet. Glassstenger? Steffen Brothers i USA er fantastiske. Episke glassstenger er også nydelige. Sunray lager en rekke korte karbonstaver med virkning av glass og estetikk av stokk. Den morsomme faktoren med å bruke stenger med følelse er veldig ekte. Ytelsen, når det gjelder landing av fisk, kan ikke argumenteres med. Disse nye mykere stengene ser også flotte ut, ofte med en retro følelse.

Tørking eller nymfe? Hva med en lokke, ingen ser på!

Stuart Crofts fluefiske

Stuart Crofts og Tom Bell. Trikset med strikk.

Fluer jeg bruker er 90% tørker. Mine personlige favoritter er skytespisser, f-fluer og noe annet en serbisk sportsfisker har bundet for meg. Jeg vet ikke navnet på den, men den har CdC. Her er et tips vist til meg av S tuart Crofts nylig. Ta et strikk knyttet til vesten din. Plasser en våt CdC-flue i den ene enden av båndet, strekk ut og tving som en gitarstreng. Twangen kaster vannet fra fjærene og lufter det hele fint. Flott lite triks. Du vil se lystfiskere med små elastiske bånd som henger fra personen deres. Det er veldig viktig å fokusere på disse detaljene. Hvis flua ikke flyter slik den er designet, er sjansen stor for at den ikke blir tatt. Hvis du bruker en av de tunge, butikkkjøpte, koniske lederne og en tykk fluesnøre, vil fisken skremme. Imidlertid har disse ville ørretene sett veldig lite press, så når de tar, tar de ofte med lidenskap.

Glassfiberstang og mikrotynn fluesnøre

Tørrflue, glassstang og mikrotynn fluesnøre.

Vanndybden er ofte så grunt at tunge nymfer ikke er nødvendig. På vår siste tur, under en bro som bærer M6, fant vi en menneskeskapt kanal som tvinger vann gjennom til det som for hele verden så ut som en elv i New Zealand. Den ble laget for å ligne enda mer på New Zealand eller Østerrike av en merkelig hvit farge på elven, som ble hvitere etter hvert som natten gikk. Den var perfekt for den tyngre nymfen. Av kom det tørre og på gikk et enkelt PTN-perlehode. Første drift og en ørret var på. Bevis på at disse fiskene vil finne dekning, enten under tømmerstokker, underskårne banker eller under ødelagt vann. Et lite krokhold brakte denne fisken til garnet, godt hjulpet av den lette tippet, den tynne fluesnøret (drar ikke i vann) og den myke glassfiberstangen. Hvis det var en rask eller til og med middels rask karbon #4-stang, ville den fisken gått tapt.

Suksessen Sean har med sine små lokker kan ikke argumenteres med. Hvis du er så tilbøyelig, prøv et lite sluk av noe slag og strip det tilbake, etter å ha kastet oppstrøms, inn i de usannsynlige små lommene med mørkere vann. Det kan plutselig dukke opp noen storørreter fra disse hulene.

Oppfølgeren.

Når det gjelder det emnet, vendte jeg tilbake til "tapte 2lber"-strekningen uten Sean. Jeg tok min Sage #000 (vanvittig myk stang) og min 0,55 mm flytende mikrotynne line. Med 5' av 0,10 mm stroft som leder og en størrelse 21 skytespiss i 10" vann, så jeg en stigning. Jeg jobbet meg frem til den, la flua ned og så på. En kubbe tok veien mot flua. Fra ingensteds, ut av mørke, lanserte noe. Den jaget bort, snurret og siktet mot det tørre som et laserstyrt missil. Jeg ser dette spille ut foran meg som et videospill. Bang! Denne fisken spikret det tørre og tok av nedstrøms mot det burtonske virvar av utsatte greiner. "Chub!" Jeg trodde jeg følte meg skuffet. Da den suste forbi anklene mine (som den gjorde, og tok med seg tuppen av stangen) la jeg merke til flekkene. Er det ikke interessant hvordan spillet endrer seg når du vet at det er en stor ørret? Ja, ja, jeg vet at jeg ble sur på å være gutter og fange småbarn, men til og med gutter fanger ekte monstre, og det hadde jeg også.

River Yarrow & River Ribble brunørret

Monsteret.

Stangen som ble vurdert til #000 vekt ble bøyd 3/4 sirkel gjennom bena mine. Baken pekte oppstrøms og spissen beveget seg nedstrøms og absorberte alle støtene fra denne 2lb villørreten i ankeldypt vann. Kampen var virkelig utrolig. Ekte nærkamper. Hopper og cartwheeling med eksplosive utbrudd av fart som minnet meg om bonefish. Med bare 10" vann å kjempe i, hvor går en vill fisk? Cover, det er der.

Etter å ha kjempet mot denne fisken før jeg kjente rotsystemet hvor han bolter seg. Jeg la det som føltes som et umulig stort press på ham, og trakk ham vekk fra rotfloken. Jeg ventet på at lystippet skulle knipse. Det ville sikkert knekke, stanga var nesten en hel sirkel. Jeg måtte holde stangen halvveis opp i bredden for å få den innflytelsen jeg trengte. Tippet holdt seg mens nesen til fisken stoppet centimeter fra målet. Den myke stangen tok all støtet fra 0,10 mm Stroften og til slutt kom han til nettet.

Jeg følte at jeg hadde landet en 30lb Springer i Norge. Alene brøt jeg ut i latter av dramaet og tok med skjelvende hender et raskt iphone-bilde før jeg slapp ham. For en opplevelse! Det føltes som om kampen var virkelig lik. Han hadde alle slags dekning å flykte til, og jeg hadde det letteste fluefiskeantrekket på markedet for tiden. Å bruke lette liner, myke stenger og mothakeløse kroker er snillere mot fisken. Jeg har funnet ut at det er sant i mange år nå. Han svømte bort som om han fortsatt var i kampen. Zooommmmmm! Tilbake inn i de svarte skyggene under den overhengende bredden. Hjertet banker sikkert, men fortsatt full av vitalitet.

Vill ørret på sunray mikro tynn fluesnøre

Wild Brownie fra River Lostock.

Du vet når du har fått en virkelig flott fisk når du pakker sammen og drar hjem. Hvordan kunne du følge det? Hvorfor vil du følge det? Du trenger ikke følge det. Det er uansett tetid. Du kan komme tilbake i morgen, og i overmorgen og i overmorgen. Det er på dørstokken din, og det er en del av den du er. Jeg tenker på utstyret jeg lager som leker for voksne. Jeg tenker på stedene jeg fisker som eventyr. Jeg liker å fiske med folk som ikke tar det seriøst, og jeg liker å fiske nær hjemmet. Som de to guttene i 'Big' synger og danser seg hjem, i tide for te. Det er flott. Fiske slik det skal være. Moro.

Denne artikkelen handler om å finne måter å sette moroa tilbake i fisket. Fisk lettere utstyr, mykere stenger og prøv forskjellige materialer til karbon. Fisk en mikrotynn line og finn steder å fiske som ser ut som ingen er interessert. Kom hjem i tide til te og spar pengene dine til noe annet, kanskje en lekestang til sønnen eller datteren din. Hva som helst for å få dem av Ipadene. Stramme mikrotynne linjer.

[upsell title="Tom brukte disse på Yarrow" limit="6"]fisk-der-du-bor[/oppsalg]
Euro Nymphing. Tackle, methods and flies.

Euro Nymphing. Tackle, methods and flies.

oktober 25, 2023 5 min read

     My favourite methods of fly fishing are dry-fly or sight-fished nymphs/bugs, but particularly during the winter, when fishing on spate rivers, the grayling are usually loath to rise to a dry fly and the water is too coloured, or the light too poor, to see the fish for sight-fishing. It is then that I resort to a range of nymphing techniques. Of which Euronymphing is my most used technique
Read More
Movement in your fly when fishing dry fly. Give it a twitch!

Movement in your fly when fishing dry fly. Give it a twitch!

juni 22, 2023 3 min read

Frank Sawyer and Oliver Kite showed nymph-fishers the value of the induced take when nymph-fishing and stillwater fly-fishers are aware of the importance of applying movement to lures. However, many of the dry fly anglers that I see appear to rarely apply movement to their surface offerings, believing that ‘dead drift’ is the most effective way of presenting surface flies. 
Read More
Carbon, Cane & Fibreglass Fly Rods. Let's talk about it.

Carbon, Cane & Fibreglass Fly Rods. Let's talk about it.

februar 15, 2023 5 min read

In the early 1960s when I first started fishing split cane was still the most popular rod-making material and fiber glass was just starting to become popular. However my first ever coarse fishing rod was made of ash butt & middle sections with a greenheart wood tip. My first fly rod, bought in the early 1960s, was a second hand 9’ cane rod built by E. Kerry of Lockton, a small village near Pickering.
Read More
My favourite flies for Grayling fishing in Winter

My favourite flies for Grayling fishing in Winter

desember 08, 2022 6 min read

 Presentation is another critical factor in achieving success & grayling are just as unpredictable with respect to this. Sometimes they want a fly ‘on the drop’ & often they will travel quite a distance to take a fly as it slowly sinks. So there are times that it doesn’t pay to fish a fast-sinking, heavily weighted fly.
Read More