Powered by HuraTips.Com

0

Your Cart is Empty

Tørrfluefiske i Frankrike

juli 21, 2016 5 min read

Vi har kommet så nærme

Til kanten av muligheter i vår lille sport, hvor vi kan oppnå nesten perfekt presentasjon, sammen med ren enkelhet. Hele mitt fiskeliv - over 50 år nå - har jeg siktet mot dette målet. Noen ganger, ofte, sa jeg til meg selv at vi allerede hadde oppnådd det - den nære tilnærmingen. Enkelt å gjøre, når du fanger mye fisk, selv om jeg mesteparten av tiden innerst inne visste at dette var selvbedrag, blandet med hell, litt ferdigheter og erfaring, å være på rett sted til rett tid, eller en ukvantifiserbar blanding av disse, som fører til gode resultater... Du vet også hvordan det er. La oss være ærlige - i England, på kunstig, stillevannsfiskeri? Kom igjen, det er bare ikke ekte. Det er ved elva, og kanskje de ville innsjøene, der vi har fått gjennombruddet.

Ørret på tørrflue

Enkel perfeksjon

Konvensjonelle fluesnøre

For omtrent 15 år siden - ja, så lenge - begynte jeg å innse begrensningene til 'konvensjonelle' fluesnøre. Dette var omtrent på den tiden da vi alle begynte på " tsjekkisk nymfe " og " euronymfe ", der fluesnøret var der for ikke annet enn hjulpolstring, støtte. Vi brukte ikke fluesnøre, og snarere, takket være våre europeiske venner, utforsket vi begynnelsen på en tilnærming som bare var leder . Jada, de tykke plastfluesnørene var fine på fullt britisk stille vann, eller til og med ville bekker befolket med enorme mengder aggressive ørreter, eller på parodien til de moderne engelske krittbekkene - men jeg har egentlig ikke lyst til å dra dit. Egentlig.

Nå har vi den nye generasjonen av fluesnøre som har gjort både konvensjonelle liner og ledere i Euro-stil nesten foreldet. Det er svinnende tvilere, spesielt blant de konkurrerende "hastighetsfiskerne" som er i stand til å bruke en velkonstruert monoleder, med nymfe, med ødeleggende effekt. For mer tempererte sjeler blant oss kan vi imidlertid utnytte egenskapene til de mikrotynne fluelinjene for både nymfe og tørrflue, noe som neppe går på akkord med presentasjonen av førstnevnte, og langt overgå det som er mulig på en rigg med kun leder med tørrflue . Og jeg mener langt overskridende. Enormt. Selv om dette ikke er poenget, eller i det minste alt.

Konkurransedyktig fiske

Da jeg var involvert i konkurrerende fluefiske innså jeg at suksess i stor grad var en funksjon av å holde kontroll, og for meg innebar det å fjerne så mange av variablene som mulig og bli kvitt komplikasjoner. Jeg har aldri hatt en komfort med flere stang/line/rigg oppsett, mer enn bokser fulle av utstyr trukket ut på båtene. Ingenting galt med alt dette for noen av oss, selvsagt, men det var ikke for meg. Jeg ville gjøre alt jeg trengte å gjøre med stangen i hånden og, ideelt sett, den samme linjen, og det jeg måtte ha med meg i en lomme eller to. Dette er fluefiske, er det ikke ment å sette den fastboende jegeren i oss fri, for å komme vekk fra rot og kompleksitet? Jeg har alltid ønsket å nærme meg vannet med alt jeg skal bruke i den økten, alt lett tilgjengelig og raskt utskiftbart.

Oppo og PTN

Kort sagt, jo mindre jeg måtte tenke på, jo bedre var det for meg - som selvfølgelig er enda bedre nå for tiden! Så jeg er på la Ternoise, en krittbekk nord i Frankrike, og solen står tungt på ryggen min. Når jeg ankommer, ser jeg på en spaniel som jager noen ender over elven, rett rundt der jeg vil fiske. Jeg kjenner dette stedet godt, og det vil være ørret på grunna, som slår av Hydro caddis og gammarus , og - noen ganger - bleke vasser og mygg på overflaten, selv om jeg ikke tror det i dag, i denne solen, etter den blodige hunden. Jeg er allerede satt opp med presentasjonslinjen med tre vekter, og på grunn av den (forfriskende) downstreameren, en duo-rigg, som er omtrent like komplisert som det blir for meg i dag. Kort tippet på rundt åtte fot, og ingen leder - noe som er helt unødvendig, fordi disse linene effektivt er en fluesnøre/leder i kombinasjon. Jeg vil gjerne fiske en skytespiss, noe som ville vært ødeleggende her, ja, men under slike forhold kunne jeg umulig oppnå en rimelig presentasjon med dette, så en Oppo , snudd og stabilisert av en PTN på punkt, må gjøre jobb.

La Ternoise

Innerst inne, uansett, vet jeg, bare vet, at fisken er mer sannsynlig å snappe på nymfen. Det er en merkelig blek vannaktig på overflaten, men de driver forbi og slipper unna, uten problemer med noen stigerør i det hele tatt (og dette er perfekt, bare perfekt, klekke og stige vann, tro meg). Det er ti minutter siden spanielen og jeg står litt tilbake fra bekkekanten, delvis skjermet blant siv, med nydelig vannkråkefot litt oppstrøms for posisjonen min, på stryken, og en rask rift på den andre bredden, så en søm, og så glir vann helt inn i grunnen under stangspissen min. Jeg er en del av elvemøblene nå. Den er så levende, og huden min kribler av vitaliteten i det hele. Jeg ruller ut et gips, og en annen, veldig nærme. Jeg vet at det ikke er noe der akkurat nå, men jeg liker å få målestokken på det hele, å føle strømmen.

En annen støt, over hodet nå, litt lenger, og en annen, som går opp til leppen til kråkefoten. Linjen markerer ikke engang mønsteret til overflaten, og alt jeg ser er ploppet av PTN som berører ned, og deretter gløden fra Oppo-innstillingen på driften. Øyeblikket er akkurat nå. Det femte kastet, det første med hensikt, med tro på at det ville komme en fisk. Du forstår. PTN-en går inn på sømmen og jeg ser Oppo-en kjøre på den støyende flyten; ned, ned, overfor meg og så – det er borte. Vissheten om å stramme inn i den pulserende, vridende energien til en ørret, legge seg innenfor fem sekunder mot den myke stangen og den forstyrrelsesfrie snøren - det er ingen støt - og jeg kan styre fisken mot meg, inn i gliden.

La Tenoise Frankrike fiske

Perfekt ørrethabitat

Fjærspiss

Virkelig, det er over for meg nå, bortsett fra synet av villfisken, og jeg vil slippe kroken så fort jeg kan. Øyeblikket er laget. Det hele er en fantastisk, enkel enkelhet, og jeg har nesten ikke måttet tenke. Analysen av bekken er en blanding av tidligere erfaring og instinkt, nesten subliminal nå, og vinden har tvunget meg bort fra standardtilstanden til skytespissen. Uansett, om et øyeblikk, gitt forholdene, vil jeg knipe av Oppo og nymfen, og fortsetter med skytespissen. Alt som virkelig betyr noe er å ha fluestørrelsen riktig for å matche størrelsen på den nye fluen - sannsynligvis en 21 i hegre herl med en enkelt spiss av CDC, fjærcock, for å hinte om de bleke vannene. Den trenger bare det minste hint. Og det beste av det er invariansen. Her er jeg på la Ternoise, men jeg kunne vært på Eden, jeg kunne vært på San . Det ville ikke være noen som helst forskjell.

Essensielle elementer

På enhver europeisk elv jeg kjenner, fra fjellbekk til halevann, fra krittbekk til midt- og øvre elv på skalaen til de østlige gigantene - uansett hvor det er oppvinger, mygg og caddis, og ørret og harr som lever av dem, tilnærmingen er identisk. Bare forholdene og omstendighetene tvinger tilpasning fra denne kjernetilnærmingen. Enkelt, ja, enkelt også, men ikke lettvint. Neppe det, ikke etter alle disse årene på denne fascinerende reisen, etter å ha ryddet vekk all støyen. Ikke etter det geniale øyeblikket med introduksjonen av de mikrotynne linjene, som matcher de veldig myke stengene vi har nå. Og absolutt ikke etter å ha tilstrebet minst mulig forstyrrelse av fiske av elverommet med en flue, slik at vi nå ikke mer enn berører den, en del av den, en del av rovdyr/bytte-strukturen til en klar, kald bekk. Dette er den nære tilnærmingen til alt jeg ville at fluefiske skulle være.

Ørretfiske i Frankrike

Du trenger ikke engang å ta dem opp av vannet

Euro Nymphing. Tackle, methods and flies.

Euro Nymphing. Tackle, methods and flies.

oktober 25, 2023 5 min read

     My favourite methods of fly fishing are dry-fly or sight-fished nymphs/bugs, but particularly during the winter, when fishing on spate rivers, the grayling are usually loath to rise to a dry fly and the water is too coloured, or the light too poor, to see the fish for sight-fishing. It is then that I resort to a range of nymphing techniques. Of which Euronymphing is my most used technique
Read More
Movement in your fly when fishing dry fly. Give it a twitch!

Movement in your fly when fishing dry fly. Give it a twitch!

juni 22, 2023 3 min read

Frank Sawyer and Oliver Kite showed nymph-fishers the value of the induced take when nymph-fishing and stillwater fly-fishers are aware of the importance of applying movement to lures. However, many of the dry fly anglers that I see appear to rarely apply movement to their surface offerings, believing that ‘dead drift’ is the most effective way of presenting surface flies. 
Read More
Carbon, Cane & Fibreglass Fly Rods. Let's talk about it.

Carbon, Cane & Fibreglass Fly Rods. Let's talk about it.

februar 15, 2023 5 min read

In the early 1960s when I first started fishing split cane was still the most popular rod-making material and fiber glass was just starting to become popular. However my first ever coarse fishing rod was made of ash butt & middle sections with a greenheart wood tip. My first fly rod, bought in the early 1960s, was a second hand 9’ cane rod built by E. Kerry of Lockton, a small village near Pickering.
Read More
My favourite flies for Grayling fishing in Winter

My favourite flies for Grayling fishing in Winter

desember 08, 2022 6 min read

 Presentation is another critical factor in achieving success & grayling are just as unpredictable with respect to this. Sometimes they want a fly ‘on the drop’ & often they will travel quite a distance to take a fly as it slowly sinks. So there are times that it doesn’t pay to fish a fast-sinking, heavily weighted fly.
Read More